Salut, te poți autentifica sau îți poți crea un cont nou .
Search
ULTIMELE 29 STICLE!!!
Se produce numai in anii favorabili prin vinificarea separata a celor 3 soiuri care intra in cupaj. Strugurii sunt selectati succesiv in vie, apoi in crama pe masa de triere. Flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22-28ºC, Cabernet Sauvignon timp de 21 zile, Merlot – 15 zile si Feteasca Neagra – 12 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. In cupaj concura cele mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 2-3 luni de tatonare prin microprobe. 50% maturat timp de 10 luni in baricuri mici de stejar romanesc (225 l), restul de 50% in vase de inox. Invechire la sticla minimum 12 luni.
Caracterizare
LIMPIDITATE: limpede-cristalin
CULOARE: rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
MIROS: Intens si persistent, complex: prune uscate, fructe de padure, miez de nuca, scortisoara si curmale uscate.
GUST: Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund, cu un postgust remanent condimentat, cu o panta lunga ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
ASOCIERE CULINARA: friptura de rata sau miel la cuptor, paste cu trufe si sos alb, branzeturi vechi si/sau fermentate.
TEMPERATURA de SERVIRE: 18º-19ºC
Soi: Cupaj (Feteasca Neagra-Cabernet Sauvignon-Merlot) | Culoare: Rosu |
Podgorie: Ceptura | Tip: Sec |
Anul: 2010 | Capacitate: 0.75 l |
Tara: Romania | Alcool: 14.50% |